Ko smo mi

Veselinov Tourism Consulting nastao je kao potreba da se dosadašnje iskustvo i rad pretvore u preduzetničku firmu, koja pruža usluge konsaltinga u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem
 u turizmu za sve zainteresovane partnere/klijente.

Osnivač i vlasnik je Dejan Veselinov koji je znanje i iskustvo u menadžmentu turističke destinacije stekao tokom dvanaestogdišnjeg rada u Turističkoj organizaciji Beograda kao asistent, PR i direktor.

Na ovim pozicijama bavio se poslovima vezanim za planiranje, organizovanje i koordiniranje rada organizacije, saradnjom sa medijima, organizacijom i promocijom brojnih manifestacija, pripremom prezentacija o turističkoj ponudi Beograda i prezentovanjem istih na sajmovima u Londonu, Berlinu, Madridu, Briselu, Moskvi, Ljubljani i drugim gradovima. Kao menadžer stekao je nova znanja, iskustva, ali i brojne kontakte sa ljudima iz celog sveta, naročito u oblasti turizma, ali i drugih sfera poslovanja.

Poslovni život nastavio je u Kolarčevoj zadužbini unapredjujući svoja znanja i sposobnosti u oblasti kulture sa posebnim fokusom na organizaciju događaja, unapređenja prodaje, komunikacija. Poslednjih godina značajno mesto u radu zauzimaju digitalne tehnologije i njihova implementacija u promociji.

Na pravom ste mestu ako ste...
 • Turstička organizacija

 • Ambasada

 • Turistička agencija

 • Hotel, Hostel ili privatan smeštaj

 • Destinacijska menadžment kompanija

 • Korporacija i kompanija

 • Udruženje

 • Profesionalna kongresna agencija

 • Avio kompanija

 • Restoran, kafić i klub

 • Transportna kompanija

Neke od naših nagrada

Nagrada Turističke organizacije Srbije „Turistički cvet“
Dobitnik nagrade „Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma Republike Srbije“
2010. godina

Nagrada kluba turističkih novinara Srbije
Dobitnik priznanja za razvoj turizma Srbije
2005. godina

Nagrada Poslovne škole za odnose sa javnošću
Priznanje za uspešno obavljanje poslova odnosa sa javnošću 2003. u okviru akcije «Budi dobar i pokaži to i drugima» 2004. godina

Nagrada PR škole «Pragma»
po oceni novinara za najzanimljivije pres konferencije  i najkvlitetnije pres materijale Turističke organizacije Beograda – 2006. godina

Naša filozofija
Profesionalan način uz veliko zadovoljstvo u radu vezano za realizaciju Vaših ideja!
Naše iskustvo

Bogato praktično iskustvo u dosadašnjem radu prati permanentno teorijsko usavršavanje sa ciljem upoznavanja sa novim trendovima koji se mogu koristiti u unapređenju poslovanja. Posebna  obrazovanje i interesovanje usmereno je ka Menadžmentu turističke destinacije kroz Magistarsku tezu „Savremeni pristupi upravljanju turističkim destinacijama na primeru Beograda“ odbranjenoj 2016. godine na Univerzitetu Singidunum.

PR Usluge - 15 godina
Organizacija & Promocije - 13 godina
Marketing u turizmu - 15 godina
Neke od naših usluga
Odnosi s javnošću

PR tekstovi, bilteni, blogovi, intervijui, časopisi, networking, organizacija studijskih putovanja za novinare, priprema i slanje press informacija, zakazivanje izjava i gostovanje na radio i TV

Destinacijski menadžment i marketing

Savremeni pristupi upravljanja destinacijom, definisanje marketing strategije, kreiranje turističkih proizvoda i paketa, digitalni marketing, istaživanje i analiza podataka, nove ideje i dr.

Prateće konsultantske aktivnosti

Doček gostiju, organizacija osoblja za prijem i pružanje informacija; VIP Hospitality usluge (poznate ličnosti, diplomate, političari); podsticajna putovanja za zaposlene i dr.

Menadžment događaja

Međunardni sajmovi, manifestacije, berze, workshop, izložba ili štand na otvorenom, treninzi, sastanci; tematske zabave; team building aktivnosti za kompanije i dr.