Posledica pandemije – Malta plaća turistima koji će letovati ove godine

Bartolo je objasnio i da će vaučer biti dodeljen turistima koji rezervišu letovanje direktno u loklanim hotelima, a ovaj projekat je podsticaj turizma na Malti, koji sa 27 odsto prihoda čini skoro trećinu privrede te mediteranske ostrvske zemlje, a znatno je ugrožen pandemijom korona virusa.

VTC Njuzleter br. 5

Najnovije informacije u vezi sa putovanjima u regionu i COVID 19 režimima kretanja, izveštaj sa održanog vebinara “Ruralni i kulturni turizam u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj”, veliki intervju sa profesorom Goranom Petkovićem, učestvujte u “Misiji izdržljivosti” dvoje kajakaša koji će tokom predstojećih dana uzvodno veslati Dunavom.

Novi brojači biciklista na graničnim prelazima

Dunavski centar za kompetenciju postavio je nove brojače biciklista na graničnim prelazima koji se nalaze na trasi međunarodnih EuroVelo biciklističkih ruta. Ukupno 4 brojača postavljena su na graničnim prelazima Bački Breg (Srbija – Mađarska, rute EuroVelo 6 i 13), Bezdan (Srbija – Hrvatska, EuroVelo 13) te Bogojevo i Bačka Palanka (Srbija – Hrvatska, EuroVelo 6).

Građani žele da se odmaraju u Srbiji i 2021. godine

Iako su zbog pandemije putovanja bila u drugom planu, prema izjavi direktorke TOS-a Marije Labović, istraživanje je pokazalo ohrabrujuće podatke, jer 62,5% turista planira da ponovo odmara u Srbiji, dok 14,8% ispitanika planira da letuje i u Srbiji i u inostranstvu. (foto: Branko Jovanović)

Kajakaška misija izdržljivosti 3.0 – Dunavom uzvodno

Dvoje kajakaša, Ričard Džej Varga (poznatiji kao Kayak Crazy Rik) i Klaudia Kis, početkom marta su započeli 3000 km dugu ekspediciju veslanja Dunavom uzvodno, od Delte prema ušću. Njihov cilj je da u morskom kajaku prođu Dunavom, dnevno prelazeći između 25-35km. Tim tempom, planirano je da će stići do Donauešingena za oko 90 dana od početka misije, tačnije sredinom juna.

Elektronske novine Turističke organizacije Zlatibor

Od januara 2021. godine Turistička organizacija Zlatibor pokrenula je svoje Elektronske novine. Elektronski časopis napravljen je u skladu sa savremenim informativnim potrebama, kao pokušaj da se još dalje čuje glas o turističkim sadržajima i dešavanjima na Zlatiboru.

Turističke žice muzike tamburice

U cilju jačanja imidža i i promocije turističke ponude Vojvodine na temelju očuvanja tradicionalnih vrednosti sklopljen je sporazum o saradnji između Turističke organizacije Vojvodine i Tamburica fest media.

EU donacija u vrednosti od 662.000 eura turističkom sektoru za higijensku opremu i materijale

akciju je EU prepoznala kao veoma bitnu za oporavak turizma u Srbiji, te je opredelila sredstva od 662.000 EUR za dezinfekcionu opremu i materijale koji će biti raspodeljeni turističkom sektoru širom zemlje. Donacija je realizovana kroz projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“. Turističkim objektima širom zemlje biće dodeljeni oprema i materijali kao što su razna dezinfekciona sredstva, maske, rukavice, dezo-barijere, ali i aparati poput digitalnih toplomera i UV lampi.