
Zima je pravo vreme za posetu Beogradu! Ukoliko dođete u Beograd krajem novembra imaćete fantastičnu mogućnost da doživite košavu! Košava je hladan i suv jugoistočni vetar, karakterističan za Srbiju, a naročito za Beograd. Kada je napolju oko 5⁰C, imaćete divan osećaj da je -10⁰C…
Sigurno se pitate, zašto biste došli u Beograd po takvom vremenu?! Prvo i osnovno, kada duva košava vazduh postaje čist, sav smog i dim nestanu i Beograd se kupa u čistom vazduhu; ali najvažnije je to da kada krene košava, u Beogradu počinje da se sprema nešto što će vas zagrejati i po najhladnijem vremenu – kuvana rakija.
Kuvanu rakiju morate da probate ukoliko posetite Beograd u zimskom periodu. Ona se pravi od šerbeta i domaće rakije koji malo razredite sa vodom, a pije se vruća. Ovaj napitak je sladak i ukusan da može da vam se desi da zaboravite da u njemu ima dosta alkohola…To će vas dooobro zagrejati! I još jedan informacija: košava niklada ne duva samo jedan dan! Ona može da duva 3, 7 ili 21 dan! Iskoristite ovaj recept, zagrejte se i uživajte!
Beograd je jako zanimljiv zimi. Zbog velikog broja koncerata, festivala, žurki i događanja, teško je da ćete primetiti da je zima uopšte i došla. Ako dolazite u Beograd u decembru, biće vam drago da znate da Beograđani obožavaju Novu Godinu! Novu godinu slavimo na sve moguće i nemoguće načine: od „kućnih“ žurki , diskoteka, kafana, pabova i kafića do najveće žurke koju možete da zamislite- velikog konverta u centru grada, gde možete da igrate, slušate odličnu muziku i uživate u vatrometu.
Za Novu godinu, očekijte da vas svi ljube i grle – mi smo inače emotivni, ali za Novu godinu se stvarno otkačimo!