Ponovo radi “Zornića kuća”

Nakon duge zime, Zornića kuća je sa velikom radošću otvorila vrata za svoje goste, ljubitelje prirode, tradicije i gastronomije.

Intervju: Aleksandar Peković – I humano i digitalno

O “novoj normalnosti” koja nas očekuje u 2021-oj godini, očekivanjima u vezi sa organizacijom događaja, novim trendovima u turizmu i digitalnim medijima, turističkom potencijalu naše zemlje, kao i o kulinarstvu i maratonu, razgovarali smo sa osnivačem i direktorom međunarodne agencije za menadžment muzičkih i umetničkih događaja CODA, ekspertom u oblasti organizacije događaja, kreativnih industrija, strastvenim gurmanom i maratoncem Aleksandrom Pekovićem.

SGS provera higijene u ugostiteljskim objektima

Prema istraživanju Svetskog saveta za putovanja i turizam (WTTC) koji je globalni autoritet za ekonomski i socijalni doprinos putovanja i turizma, raspolažemo sledećim informacijama u vezi sa uticajem COVID-19 pandemije na proces donošenja odluka turista prilikom planiranja putovanja.

Deset najs za bajs

Biciklističke rute na spisku su poređane od najkvalitetnijih prema manje kvalitetnim, ali bez obzira na to, za koju god da se odlučite, čeka vas atraktivna vožnja.

Osmatranje noćnog neba u Srbiji

U doba kada nam je kretanje ograničeno, a odlazak na destinacije na kojima se okuplja mnogo ljudi budi osećanje strepnje, posmatranje noćnog neba predstavlja pun pogodak. Reč je o iskustvu koje u svojoj osnovi spaja turističko i duhovno putovanje sa kojeg ćete se neminovno vratiti malkice promenjeni.

Beogradski Market – meka gastronomije, kreativnosti i dobrog raspoloženja

U Ulici Žorža Klemansoa 19, na Dorćolu, na 1000m2 multifunkcionalnog  prostora, otvorio se Beogradski Market – jedinstveni ambijnt u kome vas očekuju:  destilerija, restorani, kraft pivari, design shop, cvećara, koktel bar i još mnogo toga… Topla atmosfera, samoposluženje, ćaskanje sa izlagačima…

Beograd grad muzike

Beograd je grad koji se nalazi na obalama dveju reka i kako se Sava i Dunav po svojoj prirodi razlikuju, tako i Beograd obiluje različitostima. Očekuje se da je Beograd ravan, a on je u stvari brdovit; to je kopneni grad sa najdužom obalom i ravničarska metropola koja ima dve planine. U Beogradu se preplelo bezbroj kultura kroz istoriju, pa je Beograd i zapadni i orijentalni…